När jag är ute och föreläser om Storstadsbarometern är det många som frågar om eko verkligen kommer att slå igenom. Förra gången var det många som blev förvånade att unga bryr sig så mycket om miljön. Men idag är det inte bara en miljöfråga, det är också en hälsofråga. I 2010 års panel är det många som tror att all mat kommer att bli ekologisk i framtiden, det kommer att bli standard för alla konsumenter och priset går således ner på ekologiska varor. Sedan ICA inledde sig satsning är tillgängligheten större men det krävs ännu mer. En invändning är att det bara är 4% av maten som är eko. Men det ökar, se DI idag:
Ekologisk mat
"Boom för ekologisk mat"
Och inte bara det, tittar man på alla andra faktorer som konsumenten tittar på, klimat, transporter, kvalitet, näproducerat, rättvisemärkt etc så blir det mer. OCH dessutom, när restauranger börjar erbjuda eko så blir det mer! Idag är det svårt att få tag på storpack av eko-mat hos grossisterna. Och det "SYNS" ju aldrig riktigt för konsumenten vilka råvaror det är i det du betalar för. När vi börjar vilja veta mer om vad vi stoppar i oss även på krogen, då kommer försäljningen att booma ännu mer!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar